Mark_Pinney_Charlotte_Road_1.jpg
Mark_Pinney_Chapel_Street_1.jpg
Mark_Pinney_Heathway_1.jpg
Mark_Pinney_Charlotte_Road_1.jpg

Residential & Private 1


SCROLL DOWN

Residential & Private 1


 

Residential development

Shoreditch, London, England

 

This rooftop addition, which creates apartments over the original industrial warehouse building in London's fashionable Shoreditch, is conceived as a contemporary extension which 'floats' over the original. Within this new area, two duplex penthouse apartments and two single bedroom apartments have been created, with large roof terraces to the larger units providing spectacular views over the city. The exterior street frontage at roof level is completely glazed and clad in light silver anodised panels to reflect light down into the courtyard below, to which it is linked by a new lift tower at the rear. 

 
 
 
 
 

Client: Private  /  Building Area: 445 sqm  /  Construction Period: 22 months  /  Main Contractor: Westgreen Construction  /  Structural Engineers: Eckersley O'Callaghan  /  M&E Engineers: Environmental Engineering Partnership  /  Quantity Surveyors: MPA (Construction Consultants) Ltd

 
Mark_Pinney_Chapel_Street_1.jpg

Residential & Private 2


Residential & Private 2


 

Private residence

Mayfair, London, England

 

This private residence in the heart of Belgravia was refurbished and reconfigured to provide a contemporary interior over five floors, creating a spacious family home designed for modern living. A new family room at lower ground floor level links to the ground floor kitchen via a new stair, and opens onto a private courtyard with a vertical planting feature wall.

 
 
 
 
 

Client: Private  /  Building Area: 468 sqm  /  Construction Period: 4 Months  /  Main Contractor: Construction Property Renovations Ltd  /  Structural Engineers: Hurt Pierce + Malcolm LLP  /  M&E Engineers: XC02 Energy Ltd  /  Quantity Surveyors: MPA (Construction Consultants) Ltd

 
Mark_Pinney_Heathway_1.jpg

Residential & Private 3


Residential & Private 3


 

Private residence

Blackheath, London, England

 

A 1970's speculatively built detached house in a quiet lane close to Blackheath in south-east London, was completely reconfigured and transformed to create a spacious contemporary home. Limited daylight in the original house caused by large trees surrounding the property was remedied by the introduction of a large roof light over a centrally located stair. This, coupled with an entirely glazed rear elevation to a private courtyard, allows the ground floor to be flooded with natural light. Doors to the courtyard, which is floored in the same porcelain tiles as the interior, are designed to slide into the adjoining room creating a full width opening that seamlessly links the courtyard with the interior, producing a true indoor-outdoor living space. 

 
 
 
 
 

Client: Private  /  Building Area: 186 sqm  /  Construction Period: 18 months  /  Main Contractor: PC Shopfitting  /  Structural Engineers: Ramboll UK  /  M&E Engineers: Environmental Engineering Partnership  /  Quantity Surveyors: N.A.