Farringdon Rd (24 of 57).jpg
Charlotte Road Extension (1 of 20).jpg
Mark Pinney Architects1.jpg
Farringdon Rd (24 of 57).jpg

Commercial & Mixed-Use 1


SCROLL DOWN

Commercial & Mixed-Use 1


 

The Bond Works

Clerkenwell, London, England

 

This was a major refurbishment of an existing warehouse building on Farringdon Road to remodel the common parts – including the entrance reception and core – and the six upper floors of office accommodation. We added a new lower ground floor cycle facility with storage, changing rooms and showers, and applied new finishes throughout in keeping with the building’s industrial aesthetic. Our design optimised the core layout and achieved a net area gain by removing the secondary stair.

 
 
 
 
 

Client: NFU Mutual  /  Building Area: 2,323 m2 / 25,000s ft2  /  Construction Period: 6 months  /  Main Contractor: 21 Construction  /  Structural Engineers: Couch Consulting Engineers  /  M&E Engineers: Stewarts Associates  /  Quantity Surveyors: Rider Levett Bucknall

 
Charlotte Road Extension (1 of 20).jpg

Commercial & Mixed-Use 3


Commercial & Mixed-Use 3


 

Hudson Yard Showroom

Shoreditch, London, England

 

With its illustrious past as a showroom-warehouse of the cabinet ironmongers W A Hudson, the 4-storey brick and steel building in this vibrant street in Shoreditch was remodelled at ground floor level to create a self-contained showroom. Set within the original courtyard, one first passes through the central passageway of the building where the showroom, with its fully glazed entrance wall and glazed roof, reveals itself - an infill of a previously unused area of the site. The finely detailed, contemporary insertion contrasts artfully with the distinctive black and cream banded brickwork of the original building.

 
 
 
 
 

Client: Spicedale Ltd  /  Building Area:  /  Construction Period: 445 m2 / 4,790 ft2  /  Main Contractor: Westgreen Construction  /  Structural Engineers: Eckersley Construction  /  M&E Engineers: Environmental Engineering Partnership  /  Quantity Surveyors: MPA Construction Consultants Ltd

 
Mark Pinney Architects1.jpg

Commercial & Mixed-Use 2


Commercial & Mixed-Use 2


 

Architectural Studio

Greenwich, London, England

 

Our riverside studio in Greenwich was created within a speculative office space beneath a new-build residential block. The high-ceilinged volume is glazed to one side, while opposite, a gridded display wall runs the length of the studio to provide storage and display opportunities. An open-plan layout promotes discussion and interaction within the studio, with kitchen and print room facilities offered within free-standing ‘pods’. The result is a calm, bright and inviting working environment for our outstanding team.

 
 
 
 
 

Client: Mark Pinney Associates  /  Building Area: 204 m2 / 2,200 ft2  /  Construction Period: 3 weeks  /  Main Contractor: Goodman Hitchens  /  M&E Engineers: Environmental Engineering Partnership